matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pichodna
Michal:
Pochodna z
√
2x
to po prostu 1/(2
√
2x
)?
18 sty 21:40
Eta:
1
√
2
(
√
2
*
√
x
)
'
=
√
2
*
=
2
√
x
2
√
x
18 sty 21:43
Michal:
Czy najpewno? Kalkulator pochodnych pokazuje 1/
√
2x
18 sty 21:48
Kamil:
1
1
√
2x
=
*2=
2
√
2x
√
2x
18 sty 22:01
Adam:
√
2
/2=1/
√
2
geniuszu
18 sty 22:02