pomocy, funkcje
kasia: PODAJ WARTOŚĆ WYRAŻENIA sin[1/2arcctg(−3/4)]
18 sty 20:15
Lech: Wlacz kalkulator funkcyjny , inaczej nie zrobisz !
18 sty 21:20
kasia: niestety nie mam
18 sty 21:41
19 sty 20:46
Mila:
Dziękuję bardzo

O rany, a ja mam inaczej
19 sty 20:50
jc: Minus na początek
arcctg β = arctg 1/β
cos 2β = 1/
√1+tg22β
19 sty 20:55
Mila:
No właśnie o ten minus chodzi.
arcctg(−x)=π−arcctg(x)
19 sty 21:09
jc: Chyba masz rację.
Kto używa takiej dziwnej funkcji, jakby nie wystarczył arctg?
19 sty 21:12