matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole ograniczone wykresami funkcji
stu:
y = −2x
2
y = −x
2
y = −8 Wykres wygląda tak:
http://pl.easima.com/#!1/3_h/ubWwf7Wwf7Rgzhf23/aH9z62B/62DfiCH8r@1v7uyt7@wf7JNo2I2dU8bj6RbjcevyYnd/a39zb31n/2CfRMNu7JwyHk@3GI9blxe7@1v7m7D9g30SDbuxc8p4PN1iPG5dXuzub@0DBg==
Tylko teraz niestety nie wiem co zrobić. Niestety w eTrapezie jest tylko ograniczone 2 wykresami, a nie 3.
18 sty 18:54