matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
Paki :
3−2x
Zbiór A jest zbiorem wszystkich argumentów, dla których funkcja f(x)=
przyjmuje
5
wartości dodatnie. Zatem:
35
A. −
48
33
B.
48
35
C.
48
37
D.
48
18 sty 16:05
iteRacj@:
3−2x
>0 /*5
5
3−2x>0 3>2x
3
x<
2
x<1,5 wg mnie żadna z odpowiedzi nie pasuje w żaden sposób
18 sty 16:45
Paki :
Aaa bo ślepota ja przepisalam odpowiedzi z zadania poniżej
2
A. A=(−
∞
;−
)
5
3
B. A=(−
∞
;
)
2
5
C. A=(−
∞
;
)
2
3
D. A=(
;+
∞
)
10
Czyli będzie odpowiedź B, Dobrze rozumiem?
18 sty 16:58
iteRacj@:
tak, dobrze
18 sty 18:41