Oblicz wartość wyrażenie - logarytmy
asia: Oblicz wartość wyrażenia:
a) log49*log3128
b)log1/53*log37*log7625
c)log5(16−log580)2
Proszę o odpowiedź :c dziękuję!
18 sty 14:26
Jerzy:
a) = log
43
2*log
3128 = 2log
43*log
4128 = 2*log
4128 =
| | 1 | | 1 | |
2* |
| log2128 = |
| *2*7 = 7 |
| | 2 | | 2 | |
18 sty 14:31
asia: Co się stało z 2log43? że go potem nie ma?
18 sty 14:44
asia: Już rozumiem :c mogę prosić resztę?
18 sty 14:45
Blee:
Reszte robisz analogicznie
18 sty 14:48
asia: z c mam problem, proszę , pomocy
18 sty 14:50