cosx | ||
∫2√1+sinx* | dx | |
√1+sinx |
2*2√1+sinx | |
+C | |
ln2 |
1 | 1 | |||
∫ | dt | |||
8 | √t |
1 | ||
....= 2∫2tdt = 2* | *2t + C ... | |
ln2 |
1 | ||
Czyli jeśli jest cos takiego 2∫2t* | to można zastosować wzór do obu czynników po znaku | |
t |
2t | ||
Przy Twoim podstawieniu dochodzimy do całki: ∫ | dt | |
√t |
1 | ||
Bo nie rozumiem troche co się dzieje z tym | ||
t |
1 | ||
A skąd masz | ? | |
t |
1 | ||
No 2t=cosxdx czyli ∫2t* | ||
t |
1 | 1 | |||
to podstawienie zabiera tylko cosxdx, a za | mamy | ? | ||
√1+sinx | t |
2tdt | ||
i masz: ∫2t* | = 2∫2tdt ( bo t się skraca ) | |
t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |