ex | ||
y= | ||
x−1 |
ex | 1 | |||
limx→1− | = [ | ] = −∞ | ||
x−1 | 0− |
ex | 1 | |||
limx→1+ | = [ | ] = +∞ | ||
x−1 | 0+ |
ex | 0 | |||
limx→−∞ | = [ | ] = 0 | ||
x−1 | −∞ |
ex | +∞ | ex | ||||
limx→+∞ | = [ | ] = (H) limx→+∞ | = +∞ | |||
x−1 | +∞ | 1 |
ex | +∞ | |||
limx→+∞ | = [ | ] = (H) | ||
x(x−1) | (+∞)(+∞) |
ex | +∞ | |||
limx→+∞ | = [ | ] = (H) | ||
2x−1 | (+∞) |
ex | ||
limx→+∞ | = +∞ | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |