matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Mihu:
Rozwiąż równanie:
x−6
|
| = 3
x+3
18 sty 01:08
the foxi:
|x−6|
=3. x=/=−3
|x+3|
|x−6|=3|x+3| x−6=3x+9 lub x−6=−3x−9 −2x=15 lub 4x=−3 x=−7.5 lub x=−0.75
18 sty 01:29
Eta:
x≠−3
x−6
x−6
= 3 lub
= −3
x+3
x+3
x−6=3x+9 lub x−6=−3x−9 x=−15/2 lub x= −3/4
18 sty 01:32