narysowac zbior z rel czesciowo uporzadkowanej
Arya:

Narysować podany zbiór częściowo uporządkowany < X,≤ >
X = P(Y ) \ {∅, Y } gdzie Y = {1, 2, 3, 4} . A ≤ B ⇔ A ⊆ B
wychodzi mi to co na zdjeciu. Trochę skomplikowany diagram wyszedł i się zdziwiłem. Na samej
górze oczywiście {1,2,3,4}. Szara kreska bo był bład, jak się zorientowałam, to było za dużo
cofania. Więc szara kreska= niezapisana przestrzeń.
17 sty 22:29
Pytający:
Na samej górze nie ma {1,2,3,4}, bo Y∉X (tak jak na samym dole nie ma zbioru pustego). Poza tym
wszystko raczej dobrze (oczywiście jeśli {1} zapisujesz jako 1, {1,2,3} jako 123, itd.).
17 sty 23:24
Arya: 1) faktycznie, haha dzięki.
2) no pewex że tak, tylko rysować nawias za każdym razem...

Dziękuję!
18 sty 00:18