logarytmy
geox: Dla mnie teraz to zupełna abstrakcja...
Po 5 i po 2 w nawiasie logarytmy są wykładnikiem potęgi, ale nie udało mi się tego już w tej
aplikacji podnieść do indeksu górnego...
| | log25 (3) | | log64 (5) | |
(5 |
| * 2 |
| )2log10 (16) |
| | log5 (3) | | log2 (5) | |
Może jak zwykle mógłbym liczyć na jakąś podpowiedź?
17 sty 22:20
the foxi:
| log253 | | 0.5(log53) | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| log53 | | log53 | | 2 | |
| log645 | | log25 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| log25 | | log25 | | 6 | | 6 | |
17 sty 22:27
Janek191:
| | 1 | |
log25 3 = log52 3 = |
| log5 3 |
| | 2 | |
| | 1 | |
log}64} 5 = log26 5 = |
| log2 5 |
| | 6 | |
17 sty 22:29
geox: Super, to już wszystko jasne, bardzo dziękuję!
17 sty 22:41