1 | 1 | |||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||
sinx |
|
| 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||
= | .( | . | )= | |||||||||||||||||||||
| 2 |
|
x | ||
=(ln(tg | ))' − pochodna funkcji złożonej liczona jako pochodna logarytmu | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||
(= | ) mnożona przez pochodną funkcji wewnętrznej (= | . | ). | |||||||||||||||||||||
|
| 2 |
1 | x | |||
=(ln(tg | ))', | |||
sinx | 2 |
x | ||
Pominąłem moduł tangensa, czyli liczyłem przy założeniu tg | >0 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |