matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
Dickens:
lim
n→
∞
n
√
3n
3
+3
jak to obliczyć?
17 sty 21:11
Lech:
≈
n
√
3
*
n
√
n
3
≈1*1
17 sty 21:14
Dickens:
rozumiem, ze lim
n→
∞
n
√
3
= lim
n→
∞
3
1/n
= 1 ale czy lim
n→
∞
n
√
n
3
= lim
n→
∞
n
3/n
= [
∞
0
]
17 sty 21:20
Janek191:
n
√
n
3
= (
n
√
n
)
3
17 sty 21:23
Lech:
3ln(n)
y = n
3/n
= e
3ln(n)/n
, ⇒ lim
= 0 ,dla n→
∞
, czyli lim y = e
0
=1
n
17 sty 21:28
Dickens:
dzieki
17 sty 21:37
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick