matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
matma:
roziwąż całkę ∫ 3
x
*e
x
dx
17 sty 21:06
syk:
przez części
17 sty 22:13
Basia:
3
x
*e
x
= (3e)
x
(3x)
x
3
x
*e
x
∫3
x
*e
x
dx = ∫(3e)
x
dx =
+C =
+ C
ln(3e)
ln(3e)
18 sty 10:56