Sieci Komputerowe - korepetycje online
studentka: Szukam osoby która rozwiąże ok. 15 zadań z sieci komputerowych razem
z krótkim wytłumaczeniem sposobu rozwiązania i pokazaniem wszystkich
etapów rozwiązania abym mogła zrozumień co, jak i dlaczego. Informatyka, poziom studiów.
Egzamin nie mamy ani z wykładów, ani z laboratoriów a zadania krążą na uczelni z roku na rok.
Sama próbuje zrozumieć te zadania już od kilku tygodni, na Internecie materiałów jest bardzo
mało, dlatego się poddaje i szukam pomocy u kogoś.
Jedno z zadań:
Dany jest kod binarny opisany równaniami a7 x a5 x a3 x a1 = 0.
a8 x a6 x a4 x a2 = 0, a2 x a1 x a0 = 0.
x−suma modulo 2
Podaj:
a) odległość Hamminga
b) ile przekłamań może ten kod wykryć?
c) jaka jest redundacja?
d) ile przekłamań powoduje błędy niewykrywalne tego kodu?
e) ile przekłamań może skorygować ten kod?
Jeżeli ktoś czuje się na siłach aby odpłatnie pomóc to proszę o maila w komentarzach.
17 sty 20:44