matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Baza przestrzeni wektorowej
ktoś:
Znajdź bazę przestrzeni wektorowej W = {(x,y,z,t)∈R
4
:2x+y−3z+t=0 ∧ x−y+2z−t=0} Mój wynik to: {(1,0,3,7), (0,1,0,−1)} Mógłby ktoś sprawdzić?
17 sty 19:12
jc:
o.k.
17 sty 19:21