Wykaż,że
Daniel:

Korzystając z podanych niżej informacji,wykaż,że |AL|=|AC|
|AG|=|AI|
∡LAG=∡GAH=∡HAI=∡IAC
17 sty 19:01
Daniel: Ktokolwiek?
17 sty 19:40
the foxi:
ΔAGH oraz ΔAIH są przystajace (z cechy kbk), z tego powodu miary kątów AGH oraz AIH są równe.
Miara kąta AGL=180−AGH, a miara kąta AIL=180−AIH.
ΔALG i ΔACI mają równe miary kątów oraz długość boku, zatem są przystajace... co oznacza, że
|AG|=|AI|
17 sty 19:51
the foxi:
W pierwszej linijce powinno być bkb
17 sty 19:52
Daniel: Dzieki,|AG|=|AI| to sie zgadza tak samo ∡HAG=∡HAI ale w warunku jest kbk czyli jeszcze jeden
kat,
o który Ci chodzi ?
17 sty 19:54
Daniel: ajjj bo fakcie przeczytalem bkb

dzieki
17 sty 19:55