Logika - równoliczność zbiorów
Whale: Korzystając z definicji równoliczności zbiorów pokaż, że są równoliczne:
a) [0,π) oraz [0,∞)
b)(−∞,0) oraz (2,∞)
17 sty 18:31
Whale: Ktoś pomoże?
17 sty 19:24
Janek191:

a) tg 0,5 x : [ 0, π ) → [ 0, +
∞)
17 sty 20:55
Whale: Druga funkcja będzie liniowa? f(x) = −x+2 ?
17 sty 21:14
Janek191:
Tak
17 sty 21:26
Whale: A jeszcze trudniejszy przykład mam taki: (1,3) oraz (0,2π), może dostanę jakąś wskazówkę
17 sty 21:45
Adam: też liniowa
f(1)=0, f(3)=2π
i prowadzisz prostą
18 sty 01:36