matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
Ela:
Potrzebuje pomocy
Wiadomo, że log
3
5=a. Oblicz log
9
5
4 lut 08:33
AS:
log
3
5 = a ⇒ 3
a
= 5
log
3
3
1
a
log
9
5 = log
9
3
a
= a*log
9
3 = a*
= a*
=
log
3
9
2
2
4 lut 11:06