matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
całkicałeczki:
jak obliczyć całke z: 2x
3
+ 10x
2
+ 11x +10 −−−−−−−−−−−−−−−−− =
x
3
+ 4x
2
+ 5x
17 sty 17:13
całkicałeczki:
pomocy
!
17 sty 17:25
jc:
2x
2
+x+10
= 2 +
=
x
3
+4x
2
+5x
x
3
+4x
2
+5x=x[(x+2)
2
+1] Może rozkład na ułamki proste?
17 sty 17:26