macierz
pudel i haneczka:
A=7 13
a b
B=2 c
−1 d
Uzupełnić współczynniki ,jeśli wiadomo że macierz B jest odwrotnością A
a=?,b=?,c=?,d=?
17 sty 13:03
Adam: jak wygląda macierz odwrotna dla macierzy kwadratowych?
odpowiedz sobie na te pytanie
i nie trolluj
17 sty 13:10
Adam: dla macierzy 2x2 *
17 sty 13:10
Stasio i Henio:
To trzeba chyba rozwiązać układ równań:
| ⎧ | 2a−b=0 | |
| ⎨ | 7c+13d=0 |
|
| ⎩ | ac+bd=1 | |
i np.: ac=−13 ∧ a=kc [k∊R
−]
| ⎧ | a=√−13/k | |
| ⎜ | b=2√−13/k | |
| ⎨ | c=√−13/k3 |
|
| ⎩ | d=−7/13√−13/k3 | |
17 sty 13:19
?:
Ty Adam nie przejęzyczyłeś cię?Chyba chciałeś raczej powiedzieć
nie kolaboruj
zamiast nie trolluj

?
17 sty 13:27
Jasio:
Jeśli a2k=−13 to a=+−√−13/k i dalej konsekwentnie,a wy(Stasiu i Heniu) podaliście tylko
wartości bezwzględne!
18 sty 11:21
Zygmunt I Stary:
18 sty 11:43
sata: On wstawia zadania i przepisuje rozwiązania pod zmienionym nickiem co właśnie uczynił
18 sty 14:28