1 | ||
v' = 2x v = | 2x | |
ln2 |
1 | 1 | |||
= | 2x*x2 − | ∫2x*2xdx .... i drugi raz przez części ... | ||
ln2 | ln2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
∫x*2x = | *x − | ∫2xdx = | *x − | * | *2x | |||||
ln2 | ln2 | ln2 | ln2 | ln2 |
1 | ||
v' = x v = | x2 | |
2 |
1 | ||
u = lnx u' = | ||
x |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | x2*lnx − | ∫xdx = | x2*lnx − | x2 + C | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | ||
ostatnia linijka ..... na końcu ma być: − | x2 + C | |
4 |
2 | ||
Powinno być: | ∫x*2xdx | |
ln2 |
1 | 1 | |||
nawias: ( | *x − | *2x ) | ||
ln2 | ln22 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |