2 zadania do zrobienia proste :)
Damian98: Zad.1
Rozwiąż:
x2−4x+y2=0
y=−x−4
Zad.2
Punkt S=(−1,1) jest środkiem odcinka AB.Wyznacz współrzędne punktu B,jeśli A=(5,−1)
Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny
16 sty 22:04
===:

1/ układ sprzeczny
16 sty 22:14
Damian98: Potrzebuję rozwiązania.
16 sty 22:17
===:

2/ B(−7,3)
| | yA+yB | |
xS=U{xA+xB}{2 i yS= |
| |
| | 2 | |
−2=5+x
B i 2= −1+y
B
x
B= −7 y
B=3
B(−7,3)
16 sty 22:20
===:
1/ y= −x−4
x2−4x+(−x−4)2=0
x2−4x +(x+4)2=0
x2−4x+x2+8x+16=0
2x2+8x+16=0 Δ=... <0
brak rozwiązań
układ sprzeczny
16 sty 22:23
Damian98: dzięki wielkie
16 sty 22:24
===:
16 sty 22:25