matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Tomek:
a
Cześć, możecie mi wytłumaczyć dlaczego jeśli log(
) =1 to a=10b
b
Dziękuję za pomoc
16 sty 21:02
iteRacj@:
a
>0
b
a
log (
) =1
b
a
z def. logarytmu
=10
1
b
a=10*b
16 sty 21:21
Tomek:
Dzięki
16 sty 21:36