równania i nierówności
asia: 1. Zbiorem rozwiązań nierówności −3(x−2)(5+x)≥0 jest:..
2. Liczby 1, −3 są jedynymi pierwiastkami równania:
a. x(x2+2x−3)=0
b. (x−1)2(x2+6x+9)=0
c. (x+3)(x2−1)=0
d.(x+1)(x2−6x+9)=0
Proszę o szybką i dokładną odpowiedź :c z wytłumaczeniem
16 sty 19:25
16 sty 19:26
the foxi:
1. parabolka − miejsca zerowe to −5 i 2, parabola ma ramiona skierowane w dół, więc...
16 sty 19:27
asia: Nadal nie wiem jak zrobić 2 zadanie
16 sty 19:46
the foxi:
A potrafisz rozwiązać te równania?
16 sty 19:53
asia: już mam odpowiedź, dziekuję
16 sty 20:05