matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mk:
24
1
oblicz sin2x wiedząc, że sinx=
i xe (
pi,pi)
25
2
16 sty 19:21
Ariel:
24
24
=−2*
*
√
1−(
)
2
25
25
16 sty 19:36
mk:
24
Rozumiem, że wziąłeś/aś to ze wzoru sin2x=2sinxcosx, ten początek −2*
to wiem, ale
25
24
skąd wziełaś
√
1−
2
?
25
16 sty 19:50
mk:
aa, z jedunki trygonometrycznej, tak?
16 sty 19:50
5-latek:
cosx=
√
1−sin
2
x
16 sty 19:51
mk:
ok, dzięki
16 sty 19:51