2x | ||
a) f(x)= | (√2 , f(√2) | |
1+x2 |
ex | ||
b) f(x)= | (1, f(1)) | |
x+1 |
2x | ||
f(x)= | ||
1+x2 |
2√2 | 2√2 | 2√2 | ||||
f(√2)= | = | = | ||||
1+(√2)2 | 1+2 | 3 |
2*(1+x2)−2x*2x | 2+2x2−4x2 | |||
f'(x)= | = | |||
(1+x2)2 | (1+x2)2 |
2−2x2 | ||
f'(x)= | ||
(1+x2)2 |
2−2*2 | −2 | |||
f'(√2)= | = | |||
(1+(√2)2)2 | 9 |
2 | 2√2 | |||
y=− | *(x−√2)+ | |||
9 | 3 |
ex | ||
f(x)= | ||
x+1 |
e | ||
f(1)= | ||
2 |
ex*(x+1)−ex*1 | x*ex+ex−ex | |||
f'(x)= | = | |||
(x+1)2 | (x+1)2 |
x*ex | ||
f'(x)= | ||
(x+1)2 |
e | ||
f'(1)= | ||
4 |
e | e | |||
y= | *(x−1)+ | |||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |