2+3i | ||
Znalezc czesc rzeczywista i urojona liczb zespolonych: ( | )2, (−1 +√3)34 | |
2i+3 |
2 + 3 i | 4 + 12 i − 9 | − 5 + 12 i | ||||
z = ( | )2 = | = | = | |||
3 + 2 i | 9 + 12 i − 4 | 5 +12 i |
− 5 + 12 i | 5 − 12 i | −25 +60 i + 60 i +144 | ||||
= | * | = | = | |||
5 + 12 i | 5 −12 i | 25 + 144 |
119 + 120 i | 119 | 120 | ||||
= | = | + | i | |||
169 | 169 | 169 |
119 | ||
Re z = | ||
169 |
120 | ||
Im z = | ||
169 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |