16 sty 01:16
w: W liczniku wyszło 77/2, a w mianowniku 731/10 , wynik końcowy 72/5
16 sty 11:00
Eta:
Ejjj
Gwerty
Najtrudniejsze obliczyłeś a nad najłatwiejszym się poddajesz?
| 7 | | 31 | | 35−31 | | 4 | | 2 | |
| − |
| = |
| = |
| = |
| |
| 2 | | 10 | | 10 | | 10 | | 5 | |
i masz odp : 7
2/5
16 sty 11:38
Eta:
Ajjj nie zauważyłam,że to niejaki "w" to obliczył
licznik : 8*7*73/2−71/6*72*71/3=8*75/2−75/2= 7*75/2=77/2
mianownik : 73/5*7−5/2*75=731/10
...= 77/2/731/10 = 72/5
16 sty 11:43
QWERTY: Jak się pozbyliście 8
17 sty 23:45
Eta:
8

−

=...
8*7
5/2 −7
5/2 = ....
18 sty 00:04