Geometria analityczna.Punkty A(0.-2) i B(6,1) są wierzchołkami równoległoboku AB
wercia: Mam problem z geometrią analityczną

Proszę o pomoc
1.Punkty A(0.−2) i B(6,1) są wierzchołkami równoległoboku ABCD,którego przekątne przecinają się
w
punkcie S(1,3/2). Oblicz obwód tego równoległoboku.
2.Wyznacz równanie osi symetralnej odcinka AB A(−2,6) B(4,6)
Wiem,że najpierw trzeba obliczyć współczynnik kierunkowy. Wyszło mi 0=−6a,czyli a=0
i nie wiem,co dalej
15 sty 23:26
Mila:

2) Narysuj odcinek, to w geometrii wiele upraszcza.
Dwie osie symetrii:
y=6 pozioma oś symetrii
x=1 symetralna AB
15 sty 23:36
Mila:

1)
Punkty A(0,−2) i B(6,1)
S jest środkiem symetrii równoległoboku
| | 3 | | 1 | | 3 | | 7 | |
S(1, |
| )→[1,3 |
| ]⇒C=(1+1, |
| + |
| )=(2,5) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
D=(−4,2)
Licz długości boków
15 sty 23:47
5-latek: Wercia ma w 5 literach pomoc , moze gdyby to byl gotowiec ?
Pewnie liczyl na to dajac tak pozno zadanie .
16 sty 10:20
wercia: Dzięki wielkie! <3 nie liczyłam na gotowca,nie jestem leniwa...Uczę się na sprawdzian powoli
i te zadania sprawiają mi trudność,Bardzo Ci dziękuję Mila!
16 sty 20:41
Mila:

Ucz się pilnie dalej.
16 sty 20:55
wercia: Sorka,to znowu ja. Jak doszłaś do C?
16 sty 22:14