Proszę
Adam: Rozwiąz równanie. x4−5x2+4=0
15 sty 21:36
Ajtek:
Podstawienie x2=t i t≥0.
t2−5t+4=0
Liczysz Δ, t1 i t2 i wracasz do podstawienia.
15 sty 21:41
krzyś: po co delta, delta jest dla lamusów
15 sty 21:42
Ajtek:
Ja to policzę bez Δ, Ty również. Pytający nie koniecznie.
15 sty 21:46
krzyś: to nie uczmy go delty
15 sty 21:50
piotr: (x2−1)(x2−4)=0
15 sty 21:51
Ajtek:
Najpierw niech zrozumie sposób z Δ. Później, jak będzie chciał to podrąży temat.
15 sty 21:52
Adam: Aaaa no tak..dziękuję
15 sty 21:58