matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi i logarytmy
xxx:
Ciąg (a
n
) dany jest wzorem ogólnym a
n
= 2
2
n
wtedy log
2
a
5
jest równy?
15 sty 21:35
5-latek:
a
n
= 2
2n
a
5
= 2
2*5
= 2
10
= 1024 log
2
1024=10 i po zawodach ;
16 sty 10:16