matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sinus kąta
xxx:
Dany jest kwadrat ABCD. Punkt P jest środkiem boku BC. Sinus kąta PAB jest równy?
15 sty 21:31
Eta:
√
5
/5
15 sty 21:34
xxx:
A jak?
15 sty 22:13
Eta:
Z tw. Pitagorasa c
2
=a
2
+4a
2
⇒ c=
√
5
a
a
to sinα=
=.............
c
15 sty 22:16