matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sin cos tg ctg
xxx:
Jeżeli kąt alfa jest ostry oraz cos alfa = 3/5 to wyrażenie sin alfa * tg alfa jest równe?
15 sty 21:30
Eta:
16/15
15 sty 21:32
the foxi:
sinα=
√
1−cos
2
α
sinα
√
1−cos
2
α
tgα=
=
cosα
cosα
15 sty 21:35