Napisać równanie ogólne
Zdzisław: Witam potrzebuję pomocy z takim oto zadankiem:
Napisać równanie ogólne i odcinkowe płaszczyzny w R
3 przechodzącej przez punkty:
A=(2,5,3)
B=(1,−1,3)
C=(5,4,2)
Z góry dziękuję za pomoc
15 sty 19:17
Adamm: BA=(1, 6, 0)
AC=(3, −1, −1)
BAxAC=(−6, −1, −19)
wektor normalny: (6, 1, 19)
6(x−1)+(y+1)+19(z−3)=0
15 sty 19:24
Zdzisław:

A gdybym dał →AB X →BC ?
15 sty 19:32
Adam: bez różnicy
15 sty 19:34
Zdzisław: I jeszcze ostatnie pytanie, bez różnicy który punkt podstawimy do równania ogólnego to i tak
bedzie dobrze tak?
15 sty 19:35
Adam: tak
15 sty 19:36