Rozwiąż równanie
Agnieszka: Prosze o pomoc Rozwiąż równianie
(x−3)(x−2)(x+4)=0
15 sty 12:51
Jerzy:
Kiedy iloczyn jest równy 0 ?
15 sty 12:52
Agnieszka: Mam tylko polecenie Rozwiąż równanie
15 sty 12:54
Jerzy:
A ja mam w związku z tym do Ciebie pytanie, jak wyżej.
15 sty 12:55
Agnieszka: Wtedy i tylko wtedy gdy jedno lub drugie wyrazenie jesr rowne zero
15 sty 13:00
Jerzy:
Jeśli przynajmniej jeden z czynników jest równy zero, czyli:
x − 3 = 0 lub x − 2 = 0 lub x + 4 = 0 ..... i dokończa sama.
15 sty 13:02
Adam: ∏n=1∞ (1/n) = 0
Ale 1/n ≠ 0
15 sty 13:05