matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Zaben1337:
mam problem z równaniem z liczb zespolonych |z|i+ReZ+ImZ=2i
14 sty 21:01
Adamm:
|z|=2 Re(z)+Im(z)=0 czyli część wspólna okręgu o promieniu 2, oraz prostej z=
√
2
−i
√
2
lub z=−
√
2
+i
√
2
14 sty 21:28