matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Klaudia:
Jak porównać takie liczby: log o podstawie 2 z 3 i log o podstawie 3 z 4 ?
14 sty 19:26
kochanus_niepospolitus:
1
log
3
4 = log
3
2
2
= 2log
3
2 = 2
log
2
3
własności logarytmów się kłaniają
14 sty 19:28