matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mm
hubi:
równanie roznoiczkowe 2dy/dx=4x+5 rozwiazal by ktos?
14 sty 19:04
Mariusz:
Scałkuj obustronnie
14 sty 19:06
hubi:
2lnIyI=4*1/2x
2
+5x ?
14 sty 19:19
Lech:
2 dy = (4x+5) dx ⇒ ∫ 2 dy = ∫ (4x+5) dx ⇒ 2 y = 2x
2
+ 5x + C
14 sty 21:27