matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Gibon:
Jeżeli sin2α=1, to: A. tgα=0 B. tgα=1 C. tg2α=0 D. tg2α=1
14 sty 17:32
Janek191:
sin 2α = 1 ⇒ 2α 90
o
⇒ α = 45
o
więc B. tg α = 1
14 sty 17:40
Janek191:
2α = 90
o
14 sty 17:40
Gibon:
Dzięki
14 sty 17:51