1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | x2lnx− | ∫xdx= | x2lnx− | x2+C i całkę licz w Twoich granicach | ||||
2 | 2 | 2 | 4 |
1 | x2 | |||
u' = | v= | |||
x | 2 |
x2*lnx | 1 | x2 | ||||
nieoznaczona = | − ∫ | * | dx = | |||
2 | x | 2 |
x2*lnx | 1 | ||
− ∫ | *x dx = | ||
2 | 2 |
x2*lnx | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
− | * | x2 = | x2(lnx − | ) | |||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
oznaczona = | *e2(lne− | ) − limx→0+ | x2(lnx− | ) = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 |
| ||||||||||||
e2(1− | ) − limx→0+ | = | |||||||||||||
2 | 2 | 2 |
|
e2 |
| |||||||||||
− limx→0+ | = | |||||||||||
4 |
|
e2 | 1 | x4 | |||
− limx→0+ | * | = | |||
4 | x | 2x |
e2 | x2 | e2 | e2 | ||||
− limx→0+ | = | − 0 = | |||||
4 | 2 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |