Statyka - Wypadkowa sił...
Malwinkaaaa: Witam serdecznie.
Chciałabym skorzystać jeszcze raz z Wszej ogromnej wiedzy i prosić o rozwiązanie jeszcze
jednego zadania.
Tym razem zadanie jest trudniejsze.
Zastanawiam się też dlaczego w treści zadania w danych są użyte dwa razy te same oznaczenia
"P2"oraz"α1""P2"oraz"α1" Może to błąd nauczyciela i powinno być np. P3P3?
Treść zadania:
Określ wypadkową sił:
Dane:
P1=10NP1=10N
α1=30∘α1=30∘
P2=20NP2=20N
α1=60∘α1=60∘
P2=30NP2=30N
α1=90∘α1=90∘
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam serdecznie
14 sty 16:27