matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
www:
Cięzka pochodna ze wzorów: f(x) = p(x)
w(x)
1
p(x) = (
)
x
2
+1
w(x) =
√
cos
6
x + 7
x
tak zapisałem żeby było czytelnie
14 sty 15:43
Benny:
f(x)=p(x)
w(x)
=e
w(x)*ln(p(x))
f'(x)=p(x)
w(x)
*( w(x)*ln(p(x)) )'
14 sty 15:47
piotr:
1
(
)
√
7
x
+cos
6
(x)
*
x
2
+1
1
4 x (7
x
+cos
6
(x))
* (ln (
) (7
x
ln (7)−6 sin (x) cos
5
(x))−
)/
x
2
+1
x
2
+1
/(2
√
7
x
+cos
6
(x)
14 sty 16:00
www:
Ale z deifinicji
?
14 sty 16:03
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick