matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Styczna
Kapps:
lnx
Czy dobrze wyliczyłem styczną do wykresu f(x)=
w punkcie e
1.5
?
x
y−f(x
0
)=f'(x
0
)(x−x
0
)
x
e
−1.5
3
y=−
+
+
2e
3
2
2e
1.5
13 sty 16:50
Basia:
ok
13 sty 16:56
Kapps:
Super
Dzięki za opowiedz
13 sty 17:00