2 | ||
m.zerowe pochodnej x1=− | x2=0 | |
3 |
1 | 1 | 1 | 1456 | |||||
(x+ | )3− | (x+ | )− | =0 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
1 | ||
x+ | =y | |
3 |
1 | ||
x=y− | ||
3 |
1 | 1456 | |||
y3− | y− | =0 | ||
3 | 27 |
1 | 1456 | |||
(u+v)3− | (u+v)− | =0 | ||
3 | 27 |
1 | 1456 | |||
u3+3u2v+3uv2+v3− | (u+v)− | =0 | ||
3 | 27 |
1456 | 1 | |||
u3+v3− | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
27 | 9 |
1456 | ||
u3+v3− | =0 | |
27 |
1 | ||
uv− | =0 | |
9 |
1456 | ||
u3+v3= | ||
27 |
1 | ||
uv= | ||
9 |
1456 | ||
u3+v3= | ||
27 |
1 | ||
u3v3= | ||
729 |
1456 | 1 | |||
t2− | t+ | =0 | ||
27 | 729 |
728 | 529983 | |||
(t− | )2− | =0 | ||
27 | 729 |
728−√529983 | 728+√529983 | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
27 | 27 |
1 | ||
y= | (3√728−√529983+3√728+√529983) | |
3 |
1 | ||
x= | (3√728−√529983+3√728+√529983−1) | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |