matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj ekstrema lokalne funkcji
stu:
f(x, y) =
1
3
y
3
+ 5x − x
3
+ x
2
y+ 5 f'(x) = 5 − 3x
2
+2xy f'(y) = y
2
+ x
2
I nie wiem co dalej robić
13 sty 12:24
Jerzy:
Rozwiązać układ równań: f'
x
= 0 f'
y
= 0
13 sty 12:26