Funkcje
areksiewca: 1.Dana jest funkcja f(x)=2x
3 −3x. Punkt P(− 2
√2, a) należy do jej wykresu, gdy:
A.10
√2 B. a = 38
√2 C. a = −26
√2 D. a =2
√2
2.Jeżeli wykres funkcji określonej wzorem f(x) =
√2x−1 przesuniemy o wektor [3,0], to
otrzymamy wykres funkcji:
A. h(x) =
√2x−1=3 B.h(x) =
√2x −7 C.h(x)=
√2x−1−3
D.h(x)
√2x −4
I o wzory proszę Wróciłem do szkoły po długiej przerwie i ciężko idzie

Dziękuję !
12 sty 19:03
kochanus_niepospolitus:
f(x) = 2x3 − 3x ; P nalezy więc:
2(−2√2)3 − 3(−2√2) = ... i wyliczasz wartość
12 sty 19:06
kochanus_niepospolitus:
g(x) = √2(x−3) − 1 = ...
12 sty 19:06
areksiewca: Coś mi źle wychodzi można o poprawnie obliczone zadania ?

Dziękuję
12 sty 23:04
Qulka: C; B;
12 sty 23:12
Eta:
1/ a= 2(−2√2)3−3*(−2√2) = 2*(−16√2+6√2= −26√2
2/ h(x)=√2(x−3)−1= √2x−7
12 sty 23:14
Mila:
a)
f(x)=2x3 −3x, P(− 2√2, a)
(2√2)3=2√2*2√2*2√2=8*2*√2=16√2
2*(−2√2)3−3*(−2√2)=a
a=2*(−8)*2√2+6√2
a=−32√2+6√2
a=−26√2
========
12 sty 23:17
kochanus_niepospolitus:
a na przyszłośc ... jak Ci źle wychodzi to NAPISZ SWOJE OBLICZENIA a nie czekasz na gotowca
12 sty 23:23
dsadsadsa: dnajksndkjsadn sak,dn asjnljkfva nls ldadas
7 kwi 09:28
dsadsadsa: JAJKO CWEL
7 kwi 09:29