y | ||
y' = | + xy2 | |
x |
y | ||
y'= | (1+x2y) | |
x |
du | dy | ||
=2xy+x2 | |||
dx | dx |
du | u | dy | |||
=2 | +x2 | ||||
dx | x | dx |
dy | du | u | ||||
x2 | = | −2 | ||||
dx | dx | x |
dy | 1 | du | u | |||
= | −2 | |||||
dx | x2 | dx | x3 |
1 | du | u | u | |||
−2 | = | (1+u) | ||||
x2 | dx | x3 | x3 |
du | u | u | |||
−2 | = | (1+u) | |||
dx | x | x |
du | u | u | |||
= | (1+u)+2 | ||||
dx | x | x |
du | u | ||
= | (u+3) | ||
dx | x |
du | dx | ||
= | |||
u(u+3) | x |
3du | 3dx | ||
= | |||
u(u+3) | x |
(3+u)−u | 3 | ||
du= | dx | ||
u(u+3) | x |
du | du | 3 | |||
− | = | dx | |||
u | u+3 | x |
u | ||
ln| | |=ln|C2x3| | |
u+3 |
u | |
=C2x3 | |
u+3 |
x2y | |
=C2x3 | |
x2y+3 |
x2y+3−3 | |
=C2x3 | |
x2y+3 |
3 | ||
1− | =C2x3 | |
x2y+3 |
3 | ||
1−C2x3= | ||
x2y+3 |
x2y+3 | 1 | ||
= | |||
3 | 1−C2x3 |
3 | ||
x2y+3= | ||
1−C2x3 |
3 | ||
x2y=−3+ | ||
1−C2x3 |
−3+3C2x3+3 | ||
x2y= | ||
1−C2x3 |
3C2x3 | ||
x2y= | ||
1−C2x3 |
3C2x | ||
y= | ||
1−C2x3 |
3x | ||||||||
y= | ||||||||
|
3x | ||
y=− | ||
x3+C3 |
3x | ||
y=− | ||
x3+C |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |