rozwiąż rownanie
Terminio: (x2−x)2−8(x−x)+9=0
12 sty 00:38
Terminio: drugi nawias (x2−x)
12 sty 00:39
Kasia: Prosimy o wsparcie
12 sty 01:02
Eta:
A może takie jest to równanie:
(x2−x)2−8(x2−x) −9=0 ?
12 sty 01:10
Terminio: Niestety mam zapisany plus

i wychodzą niestworzone m zer
12 sty 01:13
Eta:
Podstawienie
x
2−x=t
t
2−8t+9=0 Δ
t=28 ,
√Δ=2
√7
t=4+
√7 v t= 4−
√7
x
2−x−(4+
√7)=0 v x
2−x−(4−
√7)=0
Δ
x=17+4
√7 >0 v Δ
x= 17−4
√7>0
i.t.d
..................
Skąd masz to zadanie?
12 sty 01:20
Terminio: no właśnie mnie też wychodzą jakieś niestworzone historie... z lekcji matematyki od nauczyciela

po Twojej uwadze o tym znaku policzyłem i wyszlo dużo lepiej
12 sty 01:27
Eta:
Może nauczyciel miał na myśli −9 a napisał +9
przy +9
napisałam Ci rozwiązanie ( liczby, jak to liczby ..... wszystkie są "ładne"

Dobranoc
12 sty 01:45
Basia: Gdzieś to zadanie niedawno widziałam,ale teraz nie mogę znaleźć. Jestem prawie pewna, że tam
było −9
12 sty 01:52
Eta:
Też tak myślę
12 sty 01:56
Eta:
Dobrej nocy
Idę do spania
12 sty 01:58
Basia: Dobranoc. Też się zbieram
12 sty 02:05