Zadanie
Magda: Cześć
Mam taki mały problem z tym zadaniem . Mam nadzieje ,że ktoś mi pomoże ,bo sama już nie daje
rady.
Do każdego z tych pod punktów jest pytanie tak lub nie i trzeba wybrać poprawna odpowiedz.
Dla danej funkcji f chcemy znaleźć najmniejsze k takie, że f(n) = O(nk)
A) Jeśli f(n) = (n3 +3n−1)4 to k = 81 odpowiedz tak lub nie
B) Jeśli f(n) = (n2 +1)2 ·(n3 +1) to k = 12. odpowiedz tak lub nie
C) istnieje C > 0 takie, że n +100 ≤ Cn2 dla prawie wszystkich n. odpowiedz tak lub nie
Proszę o pomoc, bo już nie mam na to pomysłów
11 sty 21:42
5-latek: Moze juz dowiedzialas sie co ten symbol ''O'' oznacza ?
11 sty 21:47