Rozwiązać układ równań
ASIULLLLA: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu układu równań:
⎧ | x+2y+3z+3t=4 | |
⎜ | x+2y+4z+4t=5 | |
⎨ | 2x+3y+7z+5t=1 |
|
⎩ | 3x+7y+8z+7t=7 | |
11 sty 20:58
Adamm:
1 2 3 3 4
1 2 4 4 5
2 3 7 5 1
3 7 8 7 7
1 2 3 3 4
0 0 1 1 1
0 −1 1 −1 −7
0 1 −1 −2 −5
1 2 3 3 4
0 0 1 1 1
0 0 0 1 4
0 1 −1 −2 −5
1 2 3 0 −8
0 0 1 0 −3
0 0 0 1 4
0 1 −1 0 3
1 0 0 0 1
0 0 1 0 −3
0 0 0 1 4
0 1 0 0 0
x=1, y=0, z=−3, t=4
11 sty 21:04
ASIULLLLA: Wielkie dzięki
![](emots/2/wykrzyknik.gif)
![](emots/2/wykrzyknik.gif)
!
11 sty 21:04